Summa: 0  Se varukorg
Myggfångare och myggskydd för Byggen - Bostadsområden
 

Arbeta och bo i en mygg och knottfri miljö

Bygg- och anläggningsplats

Som byggarbetere eller anläggningsentreprenör har du säkert råkat ut för myggtäta områden vid olika uppdrag. Givetvis blir konsekvensen att laget på plats kan uppleva frustrerade stunder som i värsta fall kan störa arbetsron och därmed effektiviteten.
Nu finns det ett nytt sätt som gör att du kan jobba vidare även när skymningen kommer eller när du vill att dina anställda ska få arbeta ostört under mer extrema förhållanden. Det enda du måste göra är att köra igång en eller flera av våra mygg- eller knottfångare i anslutning till anläggningsplatsen – då kommer du snabbt märka att humöret hos dina medarbetare kommer hamna på topp.

Bostadsbolag och bostadsområden

Som fastighetsägare är naturligtvis målet att ha nöjda hyresgäster. En nöjd kund betyder ofta att hon även är sin leverantör lojal och trogen. I många av Sveriges bostadsområden finns det gemensamhetsytor där hyresgästerna kan njuta av att sitta ute, kanske grilla och umgås med sin familj och vänner. Alla sådana här platser tillför förstås ett mervärde för hyresgästerna och därför är det förstås viktigt de här ytorna inte "ockuperas" av allt för mycket mygg eller knott.
Numera finns det hjälp att få för att "utrota" mygg och knott i större områden, t ex ett bostadsområde. I prakten finns det egentligen ingen begränsning för hur stor område du kan bekämpa ...

Beroende på hur stor det ser ut där du ska bygga eller anlägga samt hur stor yta där är och hur omfattande mygg- eller knottpopulationen är där, bör du välja en fångare som täcker den ytan och som också klarar av att "utrota" myggen i området. Se exempel nedan.

Mygg- och knottfångare är förvisso en ganska ny företeelse i Sverige men i andra länder som t ex USA, är myggfångare etablerad både som produkt och begrepp. Myggfångare har faktiskt funnits så länge att patentet – för hur den grundläggande teknologin i maskinerna fungerar – har gått ut för länge sedan.
 

Jaga mygg på byggarbetsplatser, bostadsområden och bostadsbolag

När du vill förhindra en mygginvationen eller bli av myggpopulationen på en större areal är det klokt att utgå från någon av de kraftigaste myggfångarna: Predator Dynamic, SkeeterVac 5100 eller Mosquito Magnet Independence/Excecutive. De här maskinerna använder bl a koldioxid för att göra mygghonorna uppmärksamma på att det verkar finnas byten i närheten. Mygghonorna (det är de som sticker, suger blod och lägger ägg) tror att koldioxiden är utandningsluft och söker sig därför till källan – i det här fallet innebär det en säker resa mot döden för mygghonorna.  Förutom koldioxid så avger myggfångarna ett luktämne som kallas oktanol. Det är ett livsmedelklassat ämne som myggen uppfattar som människolukt och därmed förstärker trovärdigheten hos myggfångarna.
För att framstå som ett äkta byte simulerar maskinerna även människans hudtemperatur på ca 31°C. När myggen kommit fram till den uppvärmda myggfångaren söker de efter en lämplig plats att landa på. Och beroende på vilken apparat som myggen kommit till sugs de antingen upp (och dör av uttorkning) eller så fastnar de på ett slags klibbtejp utanpå maskinen (gäller endast på SkeeterVac 5100/35 eller Predator Dynamic med Rapid Action Sticky Paper).

Mega-Catch Premier* är en av världens mest sålda myggfångare. Under optimala förhållanden täcker den en yta upp till 4000m2. Den är billig i drift och gör ett fullgott jobb där du vill slippa myggen och/eller knotten.
Mega-Catch Eco Plus** och SkeeterVac 5100 är två exempel på myggfångare som lägger ut en "matta" med koldioxid och oktanol. Koldioxiden motsvarar utandningsluften från oss människor och oktanolet avger en doft som myggorna uppfattar som människolukt. Mega-Catch Eco Plus attraherar också myggen med UV-ljus och värme. Detsamma gäller för SkeeterVac 5100 men den har en LED-lampa som blinkar istället för en UV-lampa. Verkningsarealen för maskinerna är mer än 4000m2 respektive 5000m2.
Om du har extrema problem med mygg eller knott kan du säkra ytan där ni ska arbeta genom att komplettera en av de stora fångarna med den mindre myggfällan Amplecta AMT-100***.

Skillnaden mellan Mega-Catch Premier och Mega-Catch Eco Plus är att den sistnämnda avger koldioxid. Koldioxidgasen (CO2) är det viktigaste ämnet som mygg och knott söker upp källan till i jakten på sitt byte (myggen tror att det är utandningsluft från människan).
Jämfört med myggfångare som också avger koldioxid men som istället drivs med gasol är MegaCatch Eco Plus ett klimatneutralt alternativ. Den är utrustad med ett par vanliga kolsyrepatroner – alltså ingen förbränning av fossilt bränsle – vilket gör att klimatpåverkan i princip blir plus minus noll samtidigt som effekten ökar markant jämfört med myggfångare som inte avger någon koldioxid alls.

*, ** En del myggarter attraheras inte av denna maskin

*** En del mygg- och knottarter attraheras inte av denna maskin

Se även

Rätt placering maskin

 

  I rampljuset

Mosquito Magnet Independence
Mosquito Magnet Independence

För ytor upp till 4000m2 med större mygg- och knottproblem och ingen tillgång till elektricitet. Stor fångstpåse, innehar Sveriges största noterade fångst på 35 liter mygg på en säsong! Bäst i test av SP 2011.
Läs mer
Modelnr PW101007
EAN PW101007
Märke 1
Stock Icon
9.990 kr
MegaCatch Premier
MegaCatch Premier

OBS: Vi har slutat att sälja denna produkt. Men förbrukningsvarorna kan du hitta här.

En av världens mest sålda myggfångare. Fångar mygg dygnet runt, är energisnål och billig i drift. Ord. pris 3.495 kr.

Läs mer
Modelnr MCP-800
EAN MCP-800
2.995 kr

Kontakt

 
Myggfri.nu
3wShop AB
Fashion House
Göteborgsv. 89

431 30 Mölndal

Endast kontor - ej butik.

 
Tlf: 031 788 16 30
E-post: kontakt@myggfri.nu 

Specialisten på Myggmaskiner, Myggdödare och Myggskydd

Välkommen till vår butik mot mygg- och knott. Våra myggfångare har olika metoder och varierande kapacitet beroende av dina behov och miljö. Alla har dock en sak gemensamt: Att skapa en mygg- och knottfri miljö runt dig och dina vänner, ditt hus, din uteplats, tomt -  men också när det gäller större arealer t ex hästhagar m.m. 

På Myggfri.nu hittar du de ledande varumärkena både när det gäller förebyggande och akut mygg- och knottbekämpning: Mosquito Magnet, Predator Dynamic, MegaCatch, SkeeterVac, ThermaCELL och Moel
Telefon: 031-788 16 30, kontakt@myggfri.nu

Dela