Summa: 0  Se varukorg

Hitta den optimala platsen för din myggfångare


Så här hittar du den optimala platsen för din myggfångare

För att göra det så enkelt som möjligt har vi gjort en checklista som du kan använda dig av för att hitta den optimala platsen för myggfångaren på din tomt – "the sweet spot" som amerikanerna kallar den.
Om du utgår från den här listan när du ska sätta ut din maskin så kommer du snabbt att hitta "the sweet spot" för din myggfångare, även om du inte lyckas uppfylla alla kriterier.

1. Rätt höjd
Det absolut viktigaste för att myggfångaren ska attrahera mygg på toppen av sin förmåga är att den hänger på rätt höjd. Den optimala höjden är mellan 40–70 cm från marken, räknat från undersidan av apparaten.
Med Mega-Catch-fångarna medföljer ett stativ som säkrar höjdplaceringen.
SkeeterVac står på marken och är därmed redan optimerad.
AMT-100:an måste man däremot hänga upp t ex i ett träd, och här är det alltså extra viktigt att ta hänsyn till höjden.
Predator Dynamic kan justeras för KNOTT-läge (Högt) och MYGG-läge (Lågt).

2. I skugga
Om du placerar myggfångaren i direkt solljus kan maskinen överhettas (det finns ingen risk med det förutom att myggen ignorerar fångaren). Oktanolen (doftämnet) i maskinen torkar dessutom ut och lampan mister sin effekt.3. Vindriktning och lä
Grundprincipen med myggfångare är att flödet av doftämnen ska "skära av" flygleden mellan våtmarkern där myggäggen läggs/kläcks och den plats där du vill ha en myggfri miljö. Därför är det viktigt att ställa den i ett läge som gör det naturligt för myggen att söka sig till fångaren.
Honmyggorna (det är de som sticks) "jagar" i motvind/uppströms för att sedan kunna segelflyga tillbaka när de är tunga och fulla av blod. Det betyder att om det blåser från norr till söder så ska du ställa myggfångaren i norr så att doftämnena skapar en "väg" mellan våtmarken och altanen. Den här "vägen" med doftämnen får dock inte driva in över t ex altanen, då står den för nära eller på fel plats.
Det är även bra om du kan ställa myggfångaren i ett vindskyddat läge där det drar eller blåser så lite som möjligt. Det gör att spridningen av doftämnena blir jämnare runt om maskinen.

4. Rätt avstånd
Om du ställer myggfångaren för nära den plats där du huvudsakligen kommer att vistas på finns risken att myggen upptäcker dig – den äkta varan – på väg mot myggfångaren. I värsta fall slutar det med att du blir biten istället för att myggen blir fångade.
Rätt avstånd beror lite på vilken maskin du har (i bruksanvisningen hittar du relevant information för din maskin). Generellt ska myggfångare placeras på ett avstånd mellan 10–20 meter från t ex altanen.

5. Fuktig miljö
Om du kan, ställ myggfångaren på en fuktig plats nära en bäck, å eller sank mark.

  

Amplecta AMT 100 mot Mygg och Knott
Amplecta AMT 100 mot Mygg och Knott

Storebror till AMT 64. Designad för att maxa effekten på mindre ytor.

Läs mer
Modelnr AMT-100-RA-GREEN
EAN AMT-100-RA-GREEN
Stock Icon
1.469 kr
Mosquito Magnet Executive
Mosquito Magnet Executive

Mosquito Magnets Excective täcker upp till 4000 m2 och är sladdlös, vilket underlättar vid utplacering. Den har senaste teknologin och är mycket enkel att använda.

Läs mer
Modelnr PW101008
EAN PW101008
Märke 20
Stock Icon
13.990 kr

Kontakt

 
Myggfri.nu
3wShop AB
Fashion House
Göteborgsv. 89

431 30 Mölndal

Endast kontor - ej butik.

 
Tlf: 031 788 16 30
E-post: kontakt@myggfri.nu 

Specialisten på Myggmaskiner, Myggdödare och Myggskydd

Välkommen till vår butik mot mygg- och knott. Våra myggfångare har olika metoder och varierande kapacitet beroende av dina behov och miljö. Alla har dock en sak gemensamt: Att skapa en mygg- och knottfri miljö runt dig och dina vänner, ditt hus, din uteplats, tomt -  men också när det gäller större arealer t ex hästhagar m.m. 

På Myggfri.nu hittar du de ledande varumärkena både när det gäller förbeyggande och akut mygg- och knottbekämpning: Mosquito Magnet, Predator Dynamic, MegaCatch, SkeeterVac, ThermaCELL och Moel
Telefon: 031-788 16 30, kontakt@myggfri.nu

Dela