Villa - Sommarstuga

Myggfångare och myggskydd för Villa - Sommarstuga

Utrotande myggfångare samt knottfångare för utomhusbruk

Fördelen med vårt utbud av myggfångare samt knottfångare är att de har olika anpassningsbara styrkor som kan justera deras. De kan adaptera och kombineras beroende på vilka förutsättningar som råder i den omgivning som ska bekämpas. I princip finns det heller ingen begränsning för hur stora områden man skulle kunna bekämpa. Beroende på myggtäthet och ytan på din tomt kan du avgöra om du vill sätta igång en eller flera myggfångare.

När man vill förhindra en mygginvation eller bli av med myggpopulationen på en större area är det klokt att utgå ifrån någon av de kraftigaste myggfångarna:

Predator Dynamic
SkeeterVac 3501
Mosquito Magnet Independence
Mosquito Magnet Executive

Dessa maskiner använder bland annat koldioxid för att uppmärksamma mygghonorna om att det verkar finnas byten i närheten. Mygghonorna (som sticker, suger blod och lägger ägg) tror att koldioxiden är människors utandningsluft och söker sig därför till källan. I det här fallet innebär det en säker resa mot döden för mygghonorna. Förutom koldioxid så avger myggfångarna ett luktämne som kallas oktanol. Det är ett livsmedelklassat ämne som myggen uppfattar som människolukt och därmed förstärker trovärdigheten hos myggfångarna. Myggfångaren använder dessutom värme som extra medel för att attrahera mygg och knott.

När du vill vara säker på att täcka större ytor och platser där du kommer vistas på så kan du kombinera de större maskinerna med en eller två mindre myggfällor: Amplecta AMT-100. På så sätt kan du påskynda processen och vara säker på att slippa myggen och knotten resten av sommaren.

Myggfångarna har även UV- och LED-lampor som också är ett beprövat knep för att dra till sig uppmärksamhet och verka intressant ur mygg och knottens perspektiv. Den frekvens ljuset ligger på tenderar även att locka till sig andra flygfän såsom flugor och vissa nattfjärilar.

Passande produkter