Amplecta AMT 100 Myggfälla mot mygg och knott | Myggfri.nu
Myggfångare Amplecta AMT 100 - Mygg och Knott

Myggfångare Amplecta AMT 100 - Mygg och Knott


AMT
Myggfångare
1500m2
Elektrisk
Utomhus
Knott
Mygg
Svensk Design
Doftanpassning
Garanti 1 år
Doft
Ljus
Värme
Vacum

Stock Icon
929,00 kr
Slut i lager
Köp

Produktinformation

AMT100 myggfångare

AMT100 är en prisvärd, miljövänlig, elektrisk, liten myggfångare som är otroligt enkel att hantera.  Det är bara att sätta i stickkontakten, byt doft en gång i månaden och töm behållaren på insekter efter behov. Det spelar ingen roll hur stor eller liten tomt du har, området som maskinen kan locka till sig mygg och knott är ca 1500 m2 .

Hur myggen lockas till myggfällan

Myggfällan imiterar människan och lockar till sig mygg och knott med dofter, värme, UV-ljus och en gnutta koldioxid.  Att myggdödaren har fler locksätt är mycket viktigt för att locka rätt sorts insekter till maskinen. Har maskinen bara en eller två locksätt blir fångsten mest fjärilar och icke stickande insekter. För att öka effekten så man fångar mer mygg kan man komplettera med ett boosterkit, då får man ut mer koldioxid vilket förbättrar fångsten. När de kommer för nära fällan suger den kraftfulla fläkten ned insekterna i fångstpåsen där de dör av uttorkning.

Insekter dras mot UV-ljus

Insekter dras till UV-ljus 360 grader runt myggmaskinen. Enligt experter råder det olika uppfattning om hur effektivt UV-ljus lockar till sig stickande mygg. Våra tester visar att utan dofter och värme lockas nästan bara icke stickande insekter till UV-maskiner. Tillsammans med dofterna (oktanol och mjölksyra) blir effekten bättre mot stickmygg. Enligt forskningen förvirrar UV-ljuset navigationssystemet hos myggan och orsaken till att dofter och värme blir ännu mer intressant för myggan. Observera att UV ljus är bara effektivt vid skymning och mörker, därför minskar fångst effekten i dagsljus.

Fotokatalys med Titandioxid bildar lite koldioxid

Ett annan lite okänt locksätt som AMT100 skapar är att den utsöndrar lite koldioxid. Inuti maskinen finns det en TiO2 folie som genom fotokatalys med UV-ljus producerar koldioxid (CO2).

Myggan dras mot värme

I maskinen finns ett värmeelement som myggen uppfattar som kroppsvärme. När myggan känner värmen flyger den tillräckligt nära myggdödaren för att sugas in av fläkten.

Doften gör skillnaden mot andra myggjagare

Den största skillnaden med AMT100 myggjagaren jämfört med klassiska myggstekare är att den skall utrustas med en dofttablett. Doften sprider sig runt maskinen på lite längre avstånd än värmen och attraherar myggan att flyga närmare maskinen. Olika arter av myggor dras till olika dofter, därför kan man köpa olika sammansättningar av doftämnen. De dofter som är godkända och testade är oktanol och mjölksyra . Till denna myggmaskin så passar det tre olika doft-lockmedel:

 • Svart - (oktanol) passar bäst till mygg
 • Grön - (oktanol och mjölksyra) passar till mygg och knott
 • Röd - (mycket mjölksyra och lite oktanol) passar bäst till tropiska myggarter t.ex. översvämningsmygg och även till varmare klimat (Asien och södra Europa).

När man köper maskinen ingår en Grön doft.

Miljövänlig myggmaskin

Eftersom AMT 100 drivs på elektricitet blir det inga fossila koldioxid utsläpp. En rekommendation som många vill att vi framför är att man skall tömma fångsten för att mata fåglar eller fiskar så att den ekologiska cirkeln sluts.

AMT100 Sammanfattning

 • Svensk design
 • Fångar mygg och knott (Grön doft)
 • Lätt att starta och behändig
 • Miljövänlig och energisnål (24,8W)
 • Tyst, luktfri och barnsäker
 •  230V (12V-biladapter kan köpas till)
 • En del mygg- och knottarter attraheras inte av denna maskin.

Ingår

 • AMT 100 myggfälla
 • Nätkabel
 • Rapid Action Finmaskig fångstpåse
 • AMT UV-lampa Black light
 • Rapid Action Fusion Grön Oktanol

 

Manual AMT 100 (pdf)

Detta ingår i paketprodukten

RA Green x 1
Rapid Action Fusion Grön Oktanol
Modelnr
RA-GREEN
EAN
RA-GREEN
Vikt
0,03 kg
Lager
Stock Icon
Enhetspris
235,00 kr
Kvantitet
1
1050
AMT 100 x 1
Modelnr
AMT-100
EAN
AMT-100
Vikt
2,9 kg
Lager
Stock Icon
Enhetspris
694,00 kr
Kvantitet
1
894

Relaterade produkter

AMT 12V Biladapter
128,00 kr

Kunder som köpte denna köpte även

29,00 kr
AMT100 Sommarförbrukning
Ord. pris: 1 039,00 kr
Vårt pris: 999,00 kr
AMT 12V Biladapter
128,00 kr

Omdömen